Verbouwwerkzaamheden afronden

11.10.2018

16:00

De bus en zonnepanelen glimmen onder de najaarszon en we timmeren nog hard aan de weg. De keuken krijgt zijn vorm, de wanden worden netjes en de data voor het aanbrengen van de vloerafwerking staan ingepland.

De werkzaamheden in de woning ronden we steeds verder af en we concentreren ons nu op de voorzijde van het pand. Deze ruimte richten we in als gespreksruimte en hier brengen we onder andere het verbouwproces in beeld. Net als een stukje geschiedenis over de locatie.

Een stukje geschiedenis
We zijn op bezoek geweest bij de echte kenner van het pand:  de laatste bewoonster. Zij heeft maar liefst 53 jaar in de woning gewoond en heeft bijna net zo’n lange periode in de winkel gewerkt. Dat is bewonderenswaardig! Zij vertelde ons wat deze plek voor haar heeft betekent en nam ons aan de hand van foto’s, oude artikelen en elementen mee terug in de tijd. Haar verhaal krijgt straks uiteraard een mooi plekje in deze ruimte.

De huidige status
Veel van de werkzaamheden die recent zijn uitgevoerd, zoals het inregelen van de installaties of het aanleggen van een extra leiding zijn niet de meest fotogenieke momenten. Hier een klein inkijkje bij de zichtbare wijzigingen. Met de klok mee: de kantoorruimte is afgesloten van de privéruimtes van de bewoner, de keukenopstelling is compleet, er wordt een tweede toiletruimte gecreëerd, de gevel oogt weer fris.