Veilig, vertrouwd en comfortabel wonen

14.11.2019

16:00

Een kop koffie of thee aan de keukentafel. Veilig en vertrouwd. In je eigen omgeving. In een woning, die past bij het comfort en de behoeftes van nu en de toekomst. Of je nu jong of oud(er) bent. Dat klinkt toch als muziek in je oren?

 

Bij het uitvoeren van de versterking- en verduurzamings-werkzaamheden in Ten Post pakten we ook direct enkele verbeterpunten aan. Zo kregen onder andere de keuken en de badkamer een opfrisbeurt. Ook keken we samen nog eens kritisch naar de indeling van de woning. Deze dateert uit 1925. Dat zag je onder andere terug in het aantal slaapkamers. Zes stuks slaapkamers zijn echt niet meer van deze tijd. Na de verbouwing is de woning weer helemaal up-to-date en klaar voor de toekomst: versterkt, verduurzaamd én verbeterd!

 

Een efficiënte drietrapssprong
Woon je ook al jaren vertrouwd in je woning en sta je voor een versterkings- en verduurzamingsopgave? Dat is an sich al een flinke uitdaging. Er is keuze te over qua beschikbare technieken en aanpakken. Het is goed te begrijpen als je hier je handen aan vol hebt.

Toch loont het om juist op dit moment kritisch te kijken naar een derde punt: je wensen voor later. Wat biedt de woning nu en wat vraagt je toekomstige gezinssamenstelling? Blijven je woonbehoeftes de komende jaren gelijk of veranderen deze? Kun je nu al anticiperen op een slaapkamer meer of minder? Een extra toilet op de bovenverdieping? Of een ruimte op de begane grond welke straks dienst kan doen als slaapkamer?

Door je toekomstwensen nu al te implementeren in de verbouwingswerkzaamheden bespaar je mogelijk kosten. Wanden en vloeren hoeven dan immers maar één keer open gewerkt te worden. Waardoor het aanbrengen van isolatie en leidingwerk over de langere termijn goedkoper uitvalt. Een efficiënte drietrapssprong!

De Postkoamer
Benieuwd welke verbeterwerkzaamheden er in Ten Post zijn uitgevoerd? En nieuwsgierig naar de voordelen die dit jou mogelijk ook kan opleveren?  Of heb je andere vragen over duurzaamheid, veiligheid en toekomstbestendigheid van woningen in het Groningse? Stap dan eens binnen in de Postkoamer.

Deze ruimte binnen Hanneke’s woning vervulde eerder de rol van postkantoor en is nu ingericht als informatie- en gespreksruimte. Hier zijn de genomen versterkings-, verduurzamings- en verbeterwerkzaamheden zichtbaar.

Open Middag
De eerstvolgende bezoekmogelijkheid is donderdag 14 november tussen 16:00 uur en 18:00 uur. Hanneke zorgt voor een kopje verse koffie of thee en beantwoordt vragen over het proces en het wonen in een toekomstbestendige, energieneutrale woning graag.

Donderdag 14 november al andere plannen? Niet getreurd: elke tweede donderdag van de maand staat de deur van de Postkoamer open voor bezoek. Tussen 16.00 uur en 18.00 uur ben je van harte welkom.

Routebeschrijving
De woning is gelegen aan de doorgaande lokale weg in het centrum van Ten Post. Adresgegevens: Rijksweg 203, 9792 PE Ten Post.

Let op: de parkeerruimte direct voor de deur is beperkt. Daarom vragen we je zo veel mogelijk te carpoolen en te parkeren bij het Dorpshuis.
Navigatieadres: B. Kuiperweg 11 Ten Post. Vanaf hier is het enkele minuten lopen naar de woning. Bij voorbaat dank namens de omwonenden!

Op visite
Maak je liever persoonlijk kennis op een jouw passend moment? Maak een afspraak.