Toekomstbestendig (t)huis

13.06.2019

16:00

Lekker wonen in een vertrouwde omgeving willen we allemaal. Comfortabel, energiezuinig en bovenal veilig. Rust voor jezelf, je partner en je gezin. Groningen is prachtig en heeft veel te bieden: weidse blikken, karakteristieke panden en toch alle voorzieningen dichtbij.

Het is echter niet alleen rozengeur en maneschijn in de regio. De aardbevingsproblematiek is hier aan de orde van de dag. Zo ook in Ten Post.

Toch maakte Hanneke een half jaar geleden bewust de keuze om in het dorp te blijven wonen. Zij verhuisde naar een woning uit 1925, welke bestand is tegen de bevingen en bovendien energieneutraal is. Zo bleef zij in haar vertrouwde omgeving wonen én is zij volledig voorbereid op de toekomst. Verhuisdozen raakt Hanneke voorlopig niet meer aan in haar toekomstbestendige (t)huis.

 

Veilig en energiezuinig wonen in Groningen
Ook blijven wonen in het mooie Groningen? En benieuwd wat jouw woning je te bieden heeft op het gebied van veiligheid en duurzaamheid? Stap dan eens binnen in de Postkoamer. Deze ruimte binnen Hanneke’s woning vervulde eerder de rol van postkantoor en is nu ingericht als informatie- en gespreksruimte. Hier zijn de genomen versterkings-, verduurzamings- en verbeterwerkzaamheden zichtbaar.

De eerstvolgende bezoekmogelijkheid is donderdag 13 juni tussen 16:00 uur en 18:00 uur. Hanneke zorgt voor een kopje verse koffie of thee en beantwoordt vragen over het proces en het wonen in een toekomstbestendige, energieneutrale woning graag.

Donderdag 13 juni al andere plannen? Niet getreurd: elke tweede donderdag van de maand zet Hanneke de deuren open voor bezoek. Tussen 16.00 uur en 18.00 uur ben je van harte welkom.

Routebeschrijving
De woning is gelegen aan de doorgaande lokale weg in het centrum van Ten Post. Adresgegevens: Rijksweg 203, 9792 PE Ten Post.
Let op: de parkeerruimte direct voor de deur is beperkt. Daarom vragen we je zo veel mogelijk te carpoolen en te parkeren bij het Dorpshuis.
Navigatieadres: B. Kuiperweg 11 Ten Post. Vanaf hier is het enkele minuten lopen naar de woning. Bij voorbaat dank namens de omwonenden!

Op visite
Maak je liever persoonlijk kennis op een jouw passend moment? Maak een afspraak.