Sleuteloverdracht! Nieuwe bewoners

29.10.2018

11:00

Ein-de-lijk is het openbaar: vanmorgen nam Hanneke van ’t Slot uit Ten Post de sleutel in ontvangst van de woning aan de Rijksweg 203. De komende twee jaar vervult zij ambassadeurs- en beheerdersrol voor de Postkoamer; de aangrenzende ruimte en ontmoetingsplek. Gedurende deze periode betaalt zij geen huur.

Begin september kondigden we aan dat we de woning ter beschikking wilden stellen aan een Gronings gezin dat nu geen veilig thuis heeft. Op onze oproep werd enthousiast gereageerd, we ontvingen eerlijke brieven en voerden verschillende open gesprekken. Het was erg lastig om tot een keuze te komen, maar we hebben er alle vertrouwen in dat Hanneke de rol die wij voor ogen hebben op het lijf is geschreven.

Hanneke betrekt de woning niet alleen. Ook haar twee dochters, hond Mila en kat Binkie zullen hier thuis komen. Allen verhuizen slechts één deur. Zij waren de directe buren en volgden de verbouwing op de voet. De komende twee weken gebruiken zij om de verhuisdozen in- en uit te pakken. Lees meer