Praten met Inge Zwerver

23.11.2018

14:00

Een week geleden openden we de Postkoamer met een eerste rondetafelgesprek. We spraken met nationale en lokale betrokkenen vanuit verschillende achtergronden over de manier waarop we samen tot een toekomstbestendig Groningen kunnen komen. Ook nodigden wij aanwezigen uit om vooral ook hun input aan te leveren, na te denken over de eigen bijdrage aan een toekomstbestendig Groningen en bijvoorbeeld ook zelf een een rondetafel te vullen of de ruimte in de Postkoamer te benutten. Die boodschap was niet aan dovemansoren gericht.

En nu doorpakken
Inge Zwerver voegt graag de daad bij het woord en gaf vorige week al te kennen nog eens in een kleiner comité te willen praten over de mogelijkheden om gesprekken of activiteiten in de Postkoamer te organiseren.Vandaag vond dit gesprek plaats. De wensen en verwachtingen zijn open met elkaar gedeeld en vullen elkaar goed aan. Inge maakt zich er hard voor dat de initiatieven ‘van onderen’ ook een podium krijgen, zodat dorpen met eigen plannen ook de aandacht krijgen die ze verdienen. Bewoners zijn immers de échte kenners van hun leefomgeving. Dit podium, waar zij ook per postkaart om verzocht,  bieden wij graag.

De (overige) gevleugelde kaarten
Enkele van de door de tafelgasten beschreven kaarten belichtten we de afgelopen dagen op Twitter. Zo wil Joost Coolegem, directeur van Van Wijnen Groningen, graag spreken met lokale aannemers en Bouwend Nederland over de wijze hoe hij en zij samen voldoende capaciteit kunnen organiseren om de opgave in het Groningse te realiseren. Dg Chris Kuijpers van MBZ was ook bij de opening aanwezig en gaf te kennen graag de verbinding tussen de overheid – bewoners- markt te willen belichten gericht op de versnelling van de versterking en de verduurzaming. Gedeputeerde van de Provincie Groningen Eelco Eikenaar  verzocht om ook de bewoners van Overschild en de initiatiefnemers van het Witboek van Overschild ook hun verhaal in de Postkoamer te laten doen. Allen mooie boodschappen, die zeker opvolging dienen te krijgen. De komende periode zullen wij contact opnemen met verschillende betrokkenen om de koppen bij elkaar te steken en de data vast te stellen. Houd de berichtgeving in de gaten voor de vervolgstappen!