Nieuwe indeling van de bovenverdieping

25.06.2018

16:00

Om mijn woning te verbeteren wordt mijn bovenverdieping opnieuw ingedeeld. Voor veel opbergruimte bouwt Van Wijnen nieuwe knieschotten onder de schuine wanden van het dak. Zo kan ik straks extra veel spullen kwijt en wordt de ruimte optimaal benut.

Er gebeurt veel op de bovenverdieping. Er wordt een houten draagconstructie in mijn woning toegepast en er worden nieuwe knieschotten gemaakt. Ook zijn er OSB platen tegen de dakconstructie geplaatst. De slaapkamers worden opnieuw ingedeeld. De (vierde) kleine slaapkamer wordt bij de grote slaapkamer getrokken, zodat er één grote ruimte ontstaat.

 

De oude knieschotten zijn verwijderd en daar zijn nieuwe knieschotten voor in de plaats gekomen. Het gewicht van de dakpannen wordt door de knieschotten verdeeld over de verdiepingsvloer. Dit zorgt ervoor dat het dak niet doorzakt. Ook zijn er OSB platen tegen de dakconstructie geplaatst.

versterken verduurzamen verbeteren, Groningen, Ten Post, Romy Ten Post, Ten Post, aardbevingsbestendig bouwen, verduurzamen, verbeteren, versterken, groningen, van wijnen, quakeshield, urgenda, thuisbaas, oosterhof holman, romy, aardbevingsgebied, rijksweg 203, rijksweg 203 ten post, building                    versterken verduurzamen verbeteren, Groningen, Ten Post, Romy Ten Post, Ten Post, aardbevingsbestendig bouwen, verduurzamen, verbeteren, versterken, groningen, van wijnen, quakeshield, urgenda, thuisbaas, oosterhof holman, romy, aardbevingsgebied, rijksweg 203, rijksweg 203 ten post, building                     versterken verduurzamen verbeteren, Groningen, Ten Post, Romy Ten Post, Ten Post, aardbevingsbestendig bouwen, verduurzamen, verbeteren, versterken, groningen, van wijnen, quakeshield, urgenda, thuisbaas, oosterhof holman, romy, aardbevingsgebied, rijksweg 203, rijksweg 203 ten post, building

De woning heeft zoveel ruimte, die wil ik optimaal benutten! Iedere slaapkamer krijgt een eigen bergruimte met een luik voor de knieschotten. Daarnaast wordt er ook een nieuwe wand geplaatst tussen de berging en de gang, zodat al mijn spullen straks netjes zijn opgeruimd. Aan de voorkant wordt de kleine slaapkamer bij de grote ‘Master Bedroom’ getrokken. Voor mij is de slaapkamer meer dan een plek waar ik mijn bed in- en uitstap. Je brengt toch gemiddeld zo’n negen uur per dag door op de slaapkamer. Dat is ongeveer een derde van je leven! Het is een plek om uit te rusten en te ontspannen. Graag wil ik de ruimte hebben om te kunnen lezen in een comfortabele stoel. Ook wil ik voldoende ruimte hebben voor een (inloop)kast en een dressoir. Met de nieuwe indeling zijn er dan drie slaapkamers en een vierde grotere slaapkamer.

Hier zie je de bovenverdieping vanaf de voorkant van de woning. Op de verhoging komt de grote slaapkamer, met aan de rechterkant de drie slaapkamers en linksachter de berging.

versterken verduurzamen verbeteren, Groningen, Ten Post, Romy Ten Post, Ten Post, aardbevingsbestendig bouwen, verduurzamen, verbeteren, versterken, groningen, van wijnen, quakeshield, urgenda, thuisbaas, oosterhof holman, romy, aardbevingsgebied, rijksweg 203, rijksweg 203 ten post, building