Neem buiten mee naar binnen

12.09.2019

16:00

De rugzakken en broodtrommels zijn alweer even gevuld. De zomervakantie is nu echt voorbij. Wat hebben we genoten van het mooie weer, de activiteiten, festiviteiten en vooral het eindeloos buiten zijn. Heb jij je gekoesterd in de warme zonnestralen? Heerlijk hè?

Nog meer genieten van deze energie en tegelijkertijd een steentje bijdragen aan het milieu? Wij zeggen doen! Neem buiten mee naar binnen!

 

Hoe je dit doet vertelt Hanneke je graag onder het genot van een kopje koffie in de Postkoamer. Naast een fiks aantal zonnepanelen is haar woning anno 1925 uitgerust met nog meer (installatietechnische) oplossingen waardoor zij energieneutraal woont. Haar woning is gasloos, biedt de mogelijkheid om meer en minder gebruikte vertrekken gericht te verwarmen en is goed nageïsoleerd.

Hanneke maakte inmiddels bijna een jaar geleden de overstap naar deze energieneutrale woning en maakt je graag wegwijs in deze materie. Ook vertelt zij graag hoe haar authentieke woning is versterkt.

 

Groen Groningen
Benieuwd wat jouw woning je te bieden heeft op het gebied van duurzaamheid en veiligheid? Stap dan eens binnen in de Postkoamer. Deze ruimte binnen Hanneke’s woning vervulde eerder de rol van postkantoor en is nu ingericht als informatie- en gespreksruimte. Hier zijn de genomen versterkings-, verduurzamings- en verbeterwerkzaamheden zichtbaar.

De eerstvolgende bezoekmogelijkheid is donderdag 12 september tussen 16:00 uur en 18:00 uur. Hanneke zorgt voor een kopje verse koffie of thee en beantwoordt vragen over het proces en het wonen in een toekomstbestendige, energieneutrale woning graag.

Donderdag 12 september al andere plannen? Niet getreurd: elke tweede donderdag van de maand staat de deur van de Postkoamer open voor bezoek. Tussen 16.00 uur en 18.00 uur ben je van harte welkom.

Routebeschrijving
De woning is gelegen aan de doorgaande lokale weg in het centrum van Ten Post. Adresgegevens: Rijksweg 203, 9792 PE Ten Post.
Let op: de parkeerruimte direct voor de deur is beperkt. Daarom vragen we je zo veel mogelijk te carpoolen en te parkeren bij het Dorpshuis.
Navigatieadres: B. Kuiperweg 11 Ten Post. Vanaf hier is het enkele minuten lopen naar de woning. Bij voorbaat dank namens de omwonenden!

Op visite
Maak je liever persoonlijk kennis op een jouw passend moment? Maak een afspraak.