Hanneke zit er warmpjes bij

10.10.2019

16:00

Hanneke zit er warmpjes bij. Het is herfst. De regen tikt tegen de ramen, de blaadjes vallen van de bomen en de dagen worden korter. Over een kleine twee weken zetten we de klok alweer een uur achteruit.

De zomer lijkt zo ver weg! Gelukkig brengt dit seizoen ook mooie dingen met zich mee: knusse woonkamers, vers dampende appeltaarten, seizoensgroenten én warme kachels.

 

Na het trotseren van een herfststorm draait Hanneke bij thuiskomst de radiatoren niet direct verder open. In haar toekomstbestendige woning werkt het verwarmingssysteem namelijk anders.

Hanneke’s woning en de direct aangrenzende Postkoamer worden nu verwarmd met behulp van een warmtepomp, laag-temperatuur-radiatoren (LTV) en infraroodpanelen.

 

Een knusse toekomstbestendige woning
De nieuwe installatie houdt de temperatuur een stuk constanter. Waardoor minder energie wordt verbruikt. Bovendien kan Hanneke ruimtes, die ze minder vaak gebruikt, snel verwarmen met een lokale warmtebron. Door deze werkwijze is Hanneke zich bewust van haar energieverbruik. Dat houdt de energievraag klein en draagt bij aan een lage tot zelfs afwezige energierekening.

Benieuwd hoe jouw woning toekomstbestendig, energieneutraal en toch knus kan zijn? Nieuwsgierig naar de werking van de installaties?  Of heb je andere vragen over duurzaamheid, veiligheid en toekomstbestendigheid van woningen in het Groningse? Stap dan eens binnen in de Postkoamer.

Deze ruimte binnen Hanneke’s woning vervulde eerder de rol van postkantoor en is nu ingericht als informatie- en gespreksruimte. Hier zijn de genomen versterkings-, verduurzamings- en verbeterwerkzaamheden zichtbaar.

Open Middag
De eerstvolgende bezoekmogelijkheid is donderdag 10 oktober tussen 16:00 uur en 18:00 uur. Hanneke zorgt voor een kopje verse koffie of thee en beantwoordt vragen over het proces en het wonen in een toekomstbestendige, energieneutrale woning graag.

Donderdag 10 oktober al andere plannen? Niet getreurd: elke tweede donderdag van de maand staat de deur van de Postkoamer open voor bezoek. Tussen 16.00 uur en 18.00 uur ben je van harte welkom.

Routebeschrijving
De woning is gelegen aan de doorgaande lokale weg in het centrum van Ten Post. Adresgegevens: Rijksweg 203, 9792 PE Ten Post.

Let op: de parkeerruimte direct voor de deur is beperkt. Daarom vragen we je zo veel mogelijk te carpoolen en te parkeren bij het Dorpshuis.
Navigatieadres: B. Kuiperweg 11 Ten Post. Vanaf hier is het enkele minuten lopen naar de woning. Bij voorbaat dank namens de omwonenden!

Op visite
Maak je liever persoonlijk kennis op een jouw passend moment? Maak een afspraak.