Geef je mening vleugels

16.11.2018

13:24

De duiven zijn binnen! Deze namen gisteren ieder een wens of boodschap mee van de deelnemers aan het eerste rondetafelgesprek over de toekomst van Groningen. De duif welke aan Joost Coolegem, directeur van Van Wijnen Groningen, was toebedeeld was het snelst. Joost wil graag een waardevol gesprek in de Postkoamer voeren met collega bouwers: hoe zorgen we samen voor voldoende capaciteit om Groningen toekomstbestendig te maken.

Een terugblik
Wij genieten nog even na van een mooie opening. Ons initiatief, de Postkoamer en het eerste rondetafelgesprek werden goed bezocht en positief ontvangen.
Met onder meer gedeputeerde Eelco Eikenaar van de provincie Groningen, directeur generaal Chris Kuijpers van het ministerie van BZK, Jan Boer van het Groninger Gasberaad, Inge Zwerver van Vereniging Groninger Dorpen voerden we een open en waardevol gesprek.

Een positief geluid
In de Postkoamer laten we zien hoe je uit een ellendige situatie iets positiefs kunt maken. Door de huizen tegelijk te versterken, verduurzamen en verbeteren, kunnen Groningers weer veilig wonen en tegelijkertijd bijdragen aan een oplossing voor het klimaatprobleem. Het mooie is dat bewoners meteen af zijn van hun energierekening.
Deelnemers aan het gesprek zijn enthousiast over het initiatief. Zo ook Inge Zwerver die vertelt verrast te zijn dat in Groningen niet alleen de bewoners maar ook de bouwers ervaren alleen te staan. In de Postkoamer kunnen ze elkaar ontmoeten om gezamenlijk op te trekken. Chris Kuijpers van BZK prijst de aanpak in Ten Post: ,Als je toch iets doet aan de veiligheid van huizen, probeer dan ook iets te doen aan de duurzaamheid.’’

Samen komen we verder
Met dit eerste rondetafelgesprek willen we laten zien dat door verschillende partijen bij elkaar te zetten er nieuwe verbindingen, ideeën en vooral energie ontstaat om samen te werken aan de toekomstbestendigheid van Groningen. De kalender voor de rondetafelgesprekken kan door iedereen die belanghebbende is in het gebied ingevuld worden. Onze tafelgasten hebben alvast hun eerste onderwerpen en wensen opgeschreven en nodigen daarbij iedereen uit om hierover te komen praten in de Postkoamer. Hun kaartjes werden op ludieke wijze verstuurd via de postduiven, welke we de komende periode in beeld zullen brengen.

Geef ook jouw mening vleugels
Ben je enthousiast en wil je zelf ook graag een rondetafelgesprek organiseren? Of heb je een vraag of opmerking? Laat het ons weten via: tenpost@vanwijnen.nl

van wijnen, quakeshield, urgenda, ten post, 3x beter, versterken, verduurzamen, verbeteren, thuisbaas, samenwerking, groningen, aardbevingsgebied, postkoamervan wijnen, quakeshield, urgenda, ten post, 3x beter, versterken, verduurzamen, verbeteren, thuisbaas, samenwerking, groningen, aardbevingsgebied, postkoamer, mbz, chris kuijpers, marjan minnesma, thuisbaasvan wijnen, quakeshield, urgenda, ten post, 3x beter, versterken, verduurzamen, verbeteren, thuisbaas, samenwerking, groningen, aardbevingsgebied, postkoamervan wijnen, quakeshield, urgenda, ten post, 3x beter, versterken, verduurzamen, verbeteren, thuisbaas, samenwerking, groningen, aardbevingsgebied, postkoamer