Duurzaamheid in December

12.12.2019

16:00

Tekeningen in de schoen en zingen bij de haard.
Plus een kleine beloning voor Sint’s paard.

In december kan de pret niet op.
Want ook de kerstman vervult deze maand zijn job.

Het is dus aardig druk op het dak.
Maar… zullen beide heren straks eindigen op hun zitvlak?

Het duurzame pad is namelijk niet zonder hindernissen.
Gladde zonnepanelen kunnen je zomaar doen glissen.

En waar is de schoorsteen nu?
Dan maar helemaal geen cadeaus op het menu?

Van Hanneke hebben we geen klachten ontvangen over nachtelijke uitglijders of minder cadeaus. Wél een pluspunt. Eerder waren de cadeaus zwart van het roet. Tegenwoordig zijn de pakketjes brandschoon!

Zonder grappen of grollen: Hanneke woont inmiddels ruim een jaar in de woning en is erg tevreden.

 

Knus zonder energierekening

Hanneke’s woning oogt fris, voelt knus aan en de energierekening ontbreekt. De woning daterend uit 1925 kreeg vorig jaar een complete opknapbeurt. Deze werd versterkt, verduurzaamd en verbeterd. We verweefden de verschillende soorten werkzaamheden zo veel als mogelijk met elkaar. Dat werkt vlot en scheelt in de kosten.

Een ander kostenbesparend element betrof het gericht in kaart brengen van de warmtevraag. Urgenda’s ThuisBaas stelde de warmtebehoefte per ruimte vast. Hierbij kijkt zij onder andere naar de gezinssamenstelling (aantal en leeftijd personen). En de frequentie waarmee een ruimte gebruikt wordt.

Afhankelijk van de warmtebehoefte maakten we een installatiekeuze. Opnemen van de ruimte in het centrale verwarmingssysteem of een alternatieve invulling. Ruimtes die minder vaak gebruikt worden, verwarmen we snel en lokaal met infraroodpanelen. Waar geen energie gevraagd wordt, wordt geen energie geleverd. Dat is energie besparen bij de bron!

ten post postkoamer groningen veilig verbeteren

De Postkoamer

Benieuwd welke installaties we hebben toegepast? En nieuwsgierig of dit ook iets voor jou is?  Of heb je andere vragen over duurzaamheid, veiligheid en toekomstbestendigheid van je woning? Stap dan eens binnen in de Postkoamer in Ten Post (gemeente Groningen).

Deze ruimte binnen Hanneke’s woning vervulde eerder de rol van postkantoor en is nu ingericht als informatie- en gespreksruimte. Hier zijn de genomen versterkings-, verduurzamings- en verbeterwerkzaamheden zichtbaar.

 

Open Middag

De volgende bezoekmogelijkheid is donderdag 12 december tussen 16:00 uur en 18:00 uur. Hanneke zorgt voor een kopje verse koffie of thee. En beantwoordt vragen graag. Bijvoorbeeld: vragen over het verbouwproces. En vragen over het wonen in een toekomstbestendige, energieneutrale woning.

Donderdag 12 december al andere plannen? Niet getreurd: elke tweede donderdag van de maand staat de deur van de Postkoamer open voor bezoek. Tussen 16.00 uur en 18.00 uur ben je van harte welkom.

 

Routebeschrijving

De woning is gelegen aan de doorgaande lokale weg in het centrum van Ten Post. Adresgegevens: Rijksweg 203, 9792 PE Ten Post (gemeente Groningen).

Let op: de parkeerruimte direct voor de deur is beperkt. Daarom vragen we je zo veel mogelijk te carpoolen en te parkeren bij het Dorpshuis.
Navigatieadres: B. Kuiperweg 11 Ten Post (gemeente Groningen). Vanaf hier is het enkele minuten lopen naar de woning. Bij voorbaat dank namens de omwonenden!

Op visite

Maak je liever persoonlijk kennis op een jouw passend moment? Maak een afspraak.