De verbouwing

09.04.2018

08:00

We zijn begonnen! Deze vrijstaande woning uit 1925 gaat het komende half jaar versterkt, verduurzaamd en verbeterd worden. Mijn voornemen is om het huis casco te renoveren en aardbevingsbestendig te maken. Het pand wordt afgesloten van het gasnet en wordt voorzien van zonnepanelen en een warmtepompinstallatie.

De afgelopen periode is de woning leeggehaald en gestript: alle plafonds en stuclagen zijn verwijderd en ook het keukenblok hebben we eruit gehaald. Een wereld van verschil als je bedenkt dat dit gebouw jaren geleden een postkantoor is geweest. Van de toonbank en de vakkenkastjes is niets meer te bekennen. Wat nog wel is overgebleven is de kelder, met de plankjes waar vroeger de post werd bewaard. Ook de vlaggetjes voor tijdens de dorpsfeesten vond ik nog terug.

Tot op de dag van vandaag is de woning echter nog steeds verbonden aan de functie van het postkantoor. Er staat een postbus van Post.nl in de voortuin en dagelijks lopen buurtbewoners nog steeds langs om hun brieven op de bus te doen.