De keuken monteren

26.09.2018

10:00

De nieuwe keuken bestaat nu nog uit losse onderdelen, open leidingen en handleidingen. Het fotomoment daarvan bewaren we tot het eindresultaat zichtbaar is. Wel stond er al even nog ander een spannend moment op de planning: de ontmanteling van de kluis!

De kluis was letterlijk een behoorlijke sta-in-de-weg. Een paar honderd kilo zwaar, niet te openen en qua omvang ook onhandig. Want wat doe je ermee? Het leek ons leuk om deze wellicht te bewaren als oud element, maar dan moest deze wel functioneel, dus open, kunnen. Ook waren we natuurlijk erg nieuwsgierig of er nog iets interessants of iets van waarde in aanwezig zou zijn! Na het zoeken naar sleutels, wrikken en heel veel geduld ging de kluis dan toch eindelijk open….

Helaas lag er niets meer in. Dat was  toch een beetje een anticlimax. We hebben nog gekeken of de kluis een nieuwe rol krijgt binnen de woning, maar met name het gewicht gooit daarbij roet in het eten. We hebben deze daarom laten afvoeren. Nu dus een illusie armer en met frisse zin verder met de montage van de keuken. Hier ontstaat straks onze eigen waardevolle plek met mooie  gesprekken, momenten en herinneringen. Daar kan geen schatkist tegenop. Bij wijze van spreken dan…