Centrum voor Veilig Wonen en ThuisBaas

03.04.2018

16:00

Op dit moment is de woning een bouwplaats. Wanneer ik met mijn helm door de woning loop, is het nog moeilijk voor te stellen dat dit huis over een aantal maanden klaar is. Er is al een heel traject aan vooraf gegaan. Zo heb ik eerst contact opgenomen met het Centrum voor Veilig Wonen (CVW). Het CVW is de partij die verantwoordelijk is voor het versterken van woningen en gebouwen in het gebied van het Groninger gasveld. Zij hebben een inspectie uitgevoerd en nu ligt het taxatierapport samen met de detailbegrotingen en versterkingsplannen van de woning bij hen op het bureau.

Ook heb ik met ThuisBaas, de partij die mijn woning gaat verduurzamen, om tafel gezeten en mijn installatiegegevens, aanwezige apparatuur, energieverbruik en waterverbruik besproken aan de hand van een inventarisatielijst. Zo bespreek je bijvoorbeeld of de gevels zijn geïsoleerd en met welk materiaal en hoe jouw huis wordt verwarmd. Hoeveel minuten douche je bijvoorbeeld per dag? Daar ben ik nooit mee bezig geweest, maar daar moet ik wel op gaan letten. Door middel van deze inventarisatielijst heeft ThuisBaas een conceptplan opgesteld dat aan mijn wensen voldoet om de woning aardbevingsbestendig en energieneutraal te maken. Over hoe we precies tot het definitieve plan zijn gekomen, later meer!

Er is nog een lange weg te gaan. Nu eerst wachten op een plan van aanpak van het CVW en het budget voor het versterken.